закрыть
Mы победители!
We are winners!
Эскиз застройки территории в пос. Тимоново, Солнечногоский район
Читать новость / Read the news
закрыть
Mы победители!
We are winners!
Ёскиз застройки территории в пос. “имоново, —олнечногоский район
Читать новость/ Read the news
ALPN.ru / News / Architecture news / Folded House Search      Sait map      Страница на русском

home

polina nozdracheva

alpn

portfolio

news

publications

partners

contacts

Folded House

<br><br>Architects: x Architekten<br>
Location: Vienna Woods, Austria<br>
Construction: Concrete & Wood<br>
Constructed Area: 300 sqm<br>
Project Year: 2003-2008 (2 phases)<br>
Photographs: Max Nirnberger & Lorenz Prommegger<br><br>



Architects: x Architekten
Location: Vienna Woods, Austria
Construction: Concrete & Wood
Constructed Area: 300 sqm
Project Year: 2003-2008 (2 phases)
Photographs: Max Nirnberger & Lorenz Prommegger

<br>Task<br><br>The client commissions a residential building which is considered as a statement of modern architecture and at the same time communicates with the rural environment. The interior is to be designed as an open living space and it is important to have a light and sunny living atmosphere.<br><br>


Task

The client commissions a residential building which is considered as a statement of modern architecture and at the same time communicates with the rural environment. The interior is to be designed as an open living space and it is important to have a light and sunny living atmosphere.

<br>Location<br><br>

This modern residential building is situated in the Wienerwald (Vienna woods), a recreational area north of the city of Vienna. The slope property enables the residents to get a good view over a hilly and wooded landscape. The residential building stands out through its rural environment and its immediate proximity to the urban office buildings of the Danube City Vienna.<br><br>


Location

This modern residential building is situated in the Wienerwald (Vienna woods), a recreational area north of the city of Vienna. The slope property enables the residents to get a good view over a hilly and wooded landscape. The residential building stands out through its rural environment and its immediate proximity to the urban office buildings of the Danube City Vienna.

<br>Draft<br><br>

The building fits into the surrounding landscape. The forms and materials, which correspond to the conception of the client, signalise exclusiveness. The folding of the rooms and the interior development realise an analytically clear structure. The building as a serpentine line enables residents a ground level access to the gardens on all levels. The garden, attic, bedrooms and living rooms are intertwined.<br><br>


Draft

The building fits into the surrounding landscape. The forms and materials, which correspond to the conception of the client, signalise exclusiveness. The folding of the rooms and the interior development realise an analytically clear structure. The building as a serpentine line enables residents a ground level access to the gardens on all levels. The garden, attic, bedrooms and living rooms are intertwined.

<br>Implementation<br><br>

The folded house combines two elements: The serpentine line gives the impression to create more space. The building enables the residents to enjoy the surrounding landscape with room-high windows to the south. The colour white emphasizes this leading element. A protecting wall on the north side completes the folding of the room. The vertical development – realized as a light notch along the whole building – combines both elements. The light notch adds more light by additionally leading vertical daylight into the building and therefore enables a quick orientation.<br><br>


Implementation

The folded house combines two elements: The serpentine line gives the impression to create more space. The building enables the residents to enjoy the surrounding landscape with room-high windows to the south. The colour white emphasizes this leading element. A protecting wall on the north side completes the folding of the room. The vertical development – realized as a light notch along the whole building – combines both elements. The light notch adds more light by additionally leading vertical daylight into the building and therefore enables a quick orientation.

From: archdaily.com


Architectural laboratory offers the full range of services: from the initial permits, the development of all project stages to approval of projects and supervision.

107031, Moscow, Petrovka str., 27, tel: (495) 694-61-25, fax: (495) 694-67-80,mail: info@alpn.ru

           

© Все материалы данного сайта являются объектами авторского права (в том числе дизайн). Запрещается копирование, распространение (в том числе путем копирования на другие сайты и ресурсы в Интернете) или любое иное использование информации и объектов без предварительного согласия правообладателя.

Яндекс цитирования
Во избежании недоразумений проверьте правильность ввода телефона:
Верно
Ввести еще раз
закажите звонок
Перезвоните мне