закрыть
Mы победители!
We are winners!
Эскиз застройки территории в пос. Тимоново, Солнечногоский район
Читать новость / Read the news
закрыть
Mы победители!
We are winners!
Ёскиз застройки территории в пос. “имоново, —олнечногоский район
Читать новость/ Read the news
ALPN.ru / News / Architecture news / Kowalewski Residence / Belmont Freeman Architects Search      Sait map      Страница на русском

home

polina nozdracheva

alpn

portfolio

news

publications

partners

contacts

Kowalewski Residence / Belmont Freeman Architects

Architects: Belmont Freeman Architects<br>
Location: Atlantic Beach, New York, USA<br>
Principal in Charge: Belmont Freeman<br>
Project Architect: Devyn Osborne<br>
Client: Antoni and Joanna Kowalewski<br>
Construction Manager: Anko Contractor<br>
Structural Engineer: Ross Dalland, PE<br>
Site Area: 7,500 sft<br>
Project Area: 3,600 sqf<br>
Project Year: 2007<br>
Photographs: Christopher Wesnofske<br>

Architects: Belmont Freeman Architects
Location: Atlantic Beach, New York, USA
Principal in Charge: Belmont Freeman
Project Architect: Devyn Osborne
Client: Antoni and Joanna Kowalewski
Construction Manager: Anko Contractor
Structural Engineer: Ross Dalland, PE
Site Area: 7,500 sft
Project Area: 3,600 sqf
Project Year: 2007
Photographs: Christopher Wesnofske

Atlantic Beach is an established beach community on Long Island, immediately outside of New York City.  It is filled with modest houses from the 1920’s and 30’s in Tudor, Spanish and Art Deco styles.  As real estate prices rose in the last decade, the village saw a lot of “tear-down” activity, as older houses were replaced by much larger homes.  The Kowalewski residence is an attempt to insert a distinctly modern house into the village context in a manner that is respectful of the scale and architectural traditions of the community.

Atlantic Beach is an established beach community on Long Island, immediately outside of New York City. It is filled with modest houses from the 1920’s and 30’s in Tudor, Spanish and Art Deco styles. As real estate prices rose in the last decade, the village saw a lot of “tear-down” activity, as older houses were replaced by much larger homes. The Kowalewski residence is an attempt to insert a distinctly modern house into the village context in a manner that is respectful of the scale and architectural traditions of the community.

The house does not maximize either the bulk or lot coverage allowed by zoning.  It is oriented with the narrow face – only slightly wider than the former house on the lot – toward the street, with the traditional side driveway and rear garage.  Siting the compact footprint at the north edge of the 85-foot-square lot preserves a wide side garden with mature trees.  In form and materials the house recalls the village’s Art Deco heritage.

The house does not maximize either the bulk or lot coverage allowed by zoning. It is oriented with the narrow face – only slightly wider than the former house on the lot – toward the street, with the traditional side driveway and rear garage. Siting the compact footprint at the north edge of the 85-foot-square lot preserves a wide side garden with mature trees. In form and materials the house recalls the village’s Art Deco heritage.
site plan - first floor

site plan - first floor

The 3600 SF house was designed as the primary residence for a family with two small children.  For privacy, the street façade is nearly blank, while the principal rooms all open onto the garden to the south.  The ground floor has an open plan for casual living and maximum connection to the outdoors.  The second floor a hallway with continuous skylight leads to four bedrooms and three baths.  A sun room / guest suite on the third floor opens onto a large roof terrace with panoramic views of the island and the ocean.  The clients are collectors of contemporary art and the work of some of their artist friends – like the marble floor in the entry foyer – is incorporated into the architectural design.

The 3600 SF house was designed as the primary residence for a family with two small children. For privacy, the street façade is nearly blank, while the principal rooms all open onto the garden to the south. The ground floor has an open plan for casual living and maximum connection to the outdoors. The second floor a hallway with continuous skylight leads to four bedrooms and three baths. A sun room / guest suite on the third floor opens onto a large roof terrace with panoramic views of the island and the ocean. The clients are collectors of contemporary art and the work of some of their artist friends – like the marble floor in the entry foyer – is incorporated into the architectural design.

The structure is steel, with light-gauge metal framed floors and walls and energy-efficient EIS envelope.  Principal exterior materials are stucco, black slate, stainless steel and glass.  The steel and wood stair floats in a tower glazed in shingled panels of frosted glass, like an over-scaled jalousie window.

The structure is steel, with light-gauge metal framed floors and walls and energy-efficient EIS envelope. Principal exterior materials are stucco, black slate, stainless steel and glass. The steel and wood stair floats in a tower glazed in shingled panels of frosted glass, like an over-scaled jalousie window.

From archdaily.com


Architectural laboratory offers the full range of services: from the initial permits, the development of all project stages to approval of projects and supervision.

107031, Moscow, Petrovka str., 27, tel: (495) 694-61-25, fax: (495) 694-67-80,mail: info@alpn.ru

           

© Все материалы данного сайта являются объектами авторского права (в том числе дизайн). Запрещается копирование, распространение (в том числе путем копирования на другие сайты и ресурсы в Интернете) или любое иное использование информации и объектов без предварительного согласия правообладателя.

Яндекс цитирования
Во избежании недоразумений проверьте правильность ввода телефона:
Верно
Ввести еще раз
закажите звонок
Перезвоните мне