закрыть
Mы победители!
We are winners!
Ёскиз застройки территории в пос. “имоново, —олнечногоский район
„итать новость / Read the news
закрыть
Mы победители!
We are winners!
®скиз застройки территории в пос. Уимоново, Чолнечногоский район
„итать новость/ Read the news
ALPN.ru / News / Architecture news / MON Factory/House / EASTERN Design Office Search      Sait map      —траница на русском

home

polina nozdracheva

alpn

portfolio

news

publications

partners

contacts

MON Factory/House / EASTERN Design Office

<br>Architects: EASTERN Design Office + HOJO Structure Research Institute<br>
Location: Kyoto, Japan<br>
Client: Morita MON factory<br>
Site Area: 236.90 sqm<br>
Total Floor Area: 259.78 sqm<br>
Project Year: 2007<br>
Photographs: Koichi Torimura<br><br>


Architects: EASTERN Design Office + HOJO Structure Research Institute
Location: Kyoto, Japan
Client: Morita MON factory
Site Area: 236.90 sqm
Total Floor Area: 259.78 sqm
Project Year: 2007
Photographs: Koichi Torimura

The holes are lined up on a cross shape. The hole is made on the architecture like the perforated line. This architecture is УHouse with CrestФ.

The holes are lined up on a cross shape. The hole is made on the architecture like the perforated line. This architecture is УHouse with CrestФ.

A light that penetrates into the architecture always moves and never stays. It is a symbolical spectacle. A light that goes through the hole is projected in a circle shape, moves unlimitedly, and never stays. Occasionally, it disappears, and it appears.

A light that penetrates into the architecture always moves and never stays. It is a symbolical spectacle. A light that goes through the hole is projected in a circle shape, moves unlimitedly, and never stays. Occasionally, it disappears, and it appears.

The site is located in Gojo, Kyoto. It is in a block of the typical division of a traditional residential area in Kyoto. The site faces the busy street of 4m in width on the west side. The backside of the high-rise buildings of 45m line up on the east side of the site. The neighbor houses are closely built in the south and the north of the site.

The site is located in Gojo, Kyoto. It is in a block of the typical division of a traditional residential area in Kyoto. The site faces the busy street of 4m in width on the west side. The backside of the high-rise buildings of 45m line up on the east side of the site. The neighbor houses are closely built in the south and the north of the site.
first floor plan

first floor plan

second floor plan

second floor plan

section

section

The one-storied house lifted to the sky makes Уtwo outside spaces placed among three inside spacesФ. The wind and the light of nature gather from the sky into two outside void spaces. And that extends to three inside spaces.
<br><br>
The arrangement of the spaces from the street side to the back is in such an order as Уinside Ц outside Ц inside Ц outside Ц insideФ. This clear arrangement works mutually and intermediately to unify the whole architecture.

The one-storied house lifted to the sky makes Уtwo outside spaces placed among three inside spacesФ. The wind and the light of nature gather from the sky into two outside void spaces. And that extends to three inside spaces.

The arrangement of the spaces from the street side to the back is in such an order as Уinside Ц outside Ц inside Ц outside Ц insideФ. This clear arrangement works mutually and intermediately to unify the whole architecture.

<br>The street front space is the workshop for the crest making. The middle space is the living room. And the backspace is the bedroom. The gaps between those three spaces are designed as УvoidФ.<br>
People circulate around those two voids. Many circular holes are made for the place where people wander. The light passes through 26 holes which are lined up on a cross shape. We can see various scene of light and its sequence. People move beautifully with the movement of dramatic light.<br>


The street front space is the workshop for the crest making. The middle space is the living room. And the backspace is the bedroom. The gaps between those three spaces are designed as УvoidФ.
People circulate around those two voids. Many circular holes are made for the place where people wander. The light passes through 26 holes which are lined up on a cross shape. We can see various scene of light and its sequence. People move beautifully with the movement of dramatic light.

From: archdaily.com


Architectural laboratory offers the full range of services: from the initial permits, the development of all project stages to approval of projects and supervision.

107031, Moscow, Petrovka str., 27, tel: (495) 694-61-25, fax: (495) 694-67-80,mail: info@alpn.ru

           

© ¬се материалы данного сайта €вл€ютс€ объектами авторского права (в том числе дизайн). «апрещаетс€ копирование, распространение (в том числе путем копировани€ на другие сайты и ресурсы в »нтернете) или любое иное использование информации и объектов без предварительного согласи€ правообладател€.

яндекс цитировани€
¬о избежании недоразумений проверьте правильность ввода телефона:
¬ерно
¬вести еще раз
закажите звонок
ѕерезвоните мне