закрыть
Mы победители!
We are winners!
Эскиз застройки территории в пос. Тимоново, Солнечногоский район
Читать новость / Read the news
закрыть
Mы победители!
We are winners!
Ёскиз застройки территории в пос. “имоново, —олнечногоский район
Читать новость/ Read the news
ALPN.ru / News / Architecture news / Villa BH / WHIM Architecture Search      Sait map      Страница на русском

home

polina nozdracheva

alpn

portfolio

news

publications

partners

contacts

Villa BH / WHIM Architecture

Architects: WHIM Architecture<br>
Location: Burgh-Haamstede, Zeeland, the Netherlands
Principal in Charge: Ramon Knoester<br>
Advisor: Architechniek bouwkundige ingenieurs, Rotterdam, the Netherlands<br>
Contractor: Verseput bouw- en milieutechniek, Burgh-Haamstede, the Netherlands<br>
Site Area: 1,751 sqm<br>
Project Area: 267 sqm<br>
Project Year: 2009-2010<br>
Photographs: Sylvia Alonso<br>

Architects: WHIM Architecture
Location: Burgh-Haamstede, Zeeland, the Netherlands Principal in Charge: Ramon Knoester
Advisor: Architechniek bouwkundige ingenieurs, Rotterdam, the Netherlands
Contractor: Verseput bouw- en milieutechniek, Burgh-Haamstede, the Netherlands
Site Area: 1,751 sqm
Project Area: 267 sqm
Project Year: 2009-2010
Photographs: Sylvia Alonso

Villa BH is a modern, (environment) friendly house with a remarkable experience of space, light and natural context.

The villa is positioned on a rectangular plot of 35 x 50m, that is enclosed at 3 sides with similar plots and freestanding houses. On the back (North East) of the plot there’s an old embankment with several tall trees. From the living program; the kitchen, dining area and living are all orientated on this green scenery. Here the villa has a glass façade over 20 meters long.

Villa BH is a modern, (environment) friendly house with a remarkable experience of space, light and natural context. The villa is positioned on a rectangular plot of 35 x 50m, that is enclosed at 3 sides with similar plots and freestanding houses. On the back (North East) of the plot there’s an old embankment with several tall trees. From the living program; the kitchen, dining area and living are all orientated on this green scenery. Here the villa has a glass façade over 20 meters long.
Site plan and first floor plan

Site plan and first floor plan

Villa BH is inhabited by a couple 60+ of age. To optimize the accessibility of the house, all the program is situated on the ground floor around a patio. This enclosed outdoor space provides the owners the privacy they admired. As at the same time the patio makes the living area an enlightened space and gives it a façade to the South. The floor plan is very open and a concatenation of program. The specific form of the patio widens and narrows the interior space, making it a variety of areas. The façade of the patio is completely from glass panels, giving the villa great perspectives in its interior but also towards the context. From the main bedroom, that is opposite of the living, there is a layered see through towards the existing embankment with the several tall trees as a central focus point on the plot. The ceiling of the living area has an extra height in the shape of a sloped roof. The physical appearance of this area is very unique and highly qualitative. Lifting the roof in this area enlarges the perspectives, from all the different areas inside villa BH to the existing treetops, that give this plot it’s specific character.

Villa BH is inhabited by a couple 60+ of age. To optimize the accessibility of the house, all the program is situated on the ground floor around a patio. This enclosed outdoor space provides the owners the privacy they admired. As at the same time the patio makes the living area an enlightened space and gives it a façade to the South. The floor plan is very open and a concatenation of program. The specific form of the patio widens and narrows the interior space, making it a variety of areas. The façade of the patio is completely from glass panels, giving the villa great perspectives in its interior but also towards the context. From the main bedroom, that is opposite of the living, there is a layered see through towards the existing embankment with the several tall trees as a central focus point on the plot. The ceiling of the living area has an extra height in the shape of a sloped roof. The physical appearance of this area is very unique and highly qualitative. Lifting the roof in this area enlarges the perspectives, from all the different areas inside villa BH to the existing treetops, that give this plot it’s specific character.
axo

axo

interior

interior

From archdaily.com


Architectural laboratory offers the full range of services: from the initial permits, the development of all project stages to approval of projects and supervision.

107031, Moscow, Petrovka str., 27, tel: (495) 694-61-25, fax: (495) 694-67-80,mail: info@alpn.ru

           

© Все материалы данного сайта являются объектами авторского права (в том числе дизайн). Запрещается копирование, распространение (в том числе путем копирования на другие сайты и ресурсы в Интернете) или любое иное использование информации и объектов без предварительного согласия правообладателя.

Яндекс цитирования
Во избежании недоразумений проверьте правильность ввода телефона:
Верно
Ввести еще раз
закажите звонок
Перезвоните мне